FAQ over Reglement financieel beheer en beleid beschikbaar

17-06-2016 09:07

In april 2016 publiceerden Aedes en de VTW een modelreglement Financieel beheer en beleid voor woningcorporaties. Binnenkort volgt er nog een update van het modelreglement. De Autoriteit Woningcorporaties (Aw) heeft deze week een lijst van 'veelgestelde vragen en antwoorden' gepubliceerd. U kunt deze hieronder vinden.

FAQ over Reglement financieel beheer en beleid

Aanvullende handreikingen
Aedes en de VTW maken voor corporaties nog een aanvullende handreiking en modelstatuten. Gebruik daarvan is voor corporaties facultatief, de VTW en Aedes stellen deze hulpmiddelen ter beschikking om corporaties op dit vlak zo professioneel mogelijk te laten functioneren.

• In juni volgt een handreiking ter ondersteuning van het beoordelingskader scheiden/splitsen. Die handreiking zal concrete voorstellen bevatten om vanuit de strategie van de corporatie te komen tot doelstellingen voor de bedrijfsvoering, het meten van de eigen prestaties en het afleggen van verantwoording.
• Als hulpmiddelen bij de implementatie van de Woningwet volgen tevens in juni modelstatuten (inclusief een bovenliggend kader): een treasurystatuut, investeringsstatuut en verbindingenstatuut.

 


Veel gezocht