Vijfde leergang aankomende commissarissen gestart

08-07-2016 12:00

Deze week is de 5e leergang voor aankomend commissarissen begonnen met 14 enthousiaste deelnemers. Dit initiatief van de VTW wil bijdragen aan hoogwaardige diversiteit in RvC's en verdere versterking van het interne toezicht.

"Het is een unieke combinatie van leren en ervaren," aldus directeur Albert Kerssies. "De deelnemers worden in een jaar door middel van zeven intensieve masterclasses en een traineeship bij de RvC van een woningcorporatie voorbereid op een functie als toezichthouder in de corporatiesector."

De VTW dankt de partners die de leergang mede mogelijk maken: Van der Kruijs, Rieken en Oomen en Holland Consulting Groep. 

 

Doel van de leergang
De leergang voorziet aankomend commissarissen bij woningcorporaties van aanvullende bagage om in deze functie goed te kunnen functioneren. Hierbij gaat het (i) om inzicht in en vaardigheden m.b.t. de rol van de commissaris, het team functioneren en het samenspel met de bestuurder(s) en (ii) om kennis van de sector volkshuisvesting, zowel van woningcorporatie als van de externe omgeving.

De leergang richt zich op de ‘nieuwe’ commissaris. Concreet zijn dit personen tussen 35 en 50 jaar die geen of zeer beperkte toezichtervaring hebben. Bij de samenstelling van de groep van deelnemers aan de leergang is gezocht naar een goede mix van mannen en vrouwen, personen met een Nederlandse en cultureel diverse achtergrond en personen met uiteenlopende professionele achtergrond (verschillende disciplines en verschillende werkomgevingen).

De leergang wil zo voor potentiele ‘nieuwe’ commissarissen de kans op toegang tot een commissariaat (selectie door de RvC en fit-en-proper test van de Autoriteit Wooncorporaties) vergroten en bijdragen aan hoogwaardige diversiteit in RvC’s en daarmee het versterken van het intern toezicht.

 


Veel gezocht