VTW Online Live Regiobijeenkomst Toezicht op Digitalisering

23-04-2020 19:00 - 21:00
Regio Zuid West Live Online
tot
Ries Bode, Michiel van Wezel
40
2
€ 50
Naar leden login voor inschrijven

Omschrijving bijeenkomst

Alle 6 regiobijeenkomsten worden live online uitgezonden via het internet. U kunt de bijeenkomst live thuis volgen en ook interactief meedoen. U ontvangt een week voor de bijeenkomst een notificatie met daarin de link die u nodig heeft voor het bijwonen van de bijeenkomst.

Doel van deze regiobijeenkomsten is om best practices te delen en actuele ontwikkelingen in de woningcorporatie sector op het gebied van IT en Digitalisering de revue te laten passeren en van elkaar te leren. Welke kennis en ervaring moet er in de RvC/RvT beschikbaar zijn om goed toezicht te houden op de Digitale Transformatie? Welke technologieën en innovaties worden de komende jaren relevant? En op welke manier kan het gesprek met het bestuur hierover worden gevoerd?

Recente ontwikkelingen hebben ons met de neus op de feiten gedrukt, de digitale weerbaarheid van organisaties vraagt steeds meer inspanning om de continuïteit van de bedrijfsvoering te kunnen garanderen. Digitalisering komt steeds vaker aan de orde in de boardroom en -als het goed is- op de agenda van de RvC/RvT. Maar is de juiste kennis en ervaring ook aanwezig om over dit complexe onderwerp met elkaar in gesprek te gaan? En welke thema’s komen dan aan de orde?

De bijeenkomst wordt verzorgd door:
Ries Bode, managing partner van Digital Governance Advisory BV, ervaren (digi)commissaris en docent Toezicht op IT/Digitalisering. Hij is actief als commissaris/toezichthouder en (digi)commissaris in de RvC voor Result Laboratorium BV, Secure Logistics BV en Sport.Gouda BV. Eerder was hij 10 jaar digi-commissaris Portbase BV.

Michiel van Wezel werkt als adviseur digitalisering bij Aedes, vereniging van woningcorporaties. Een belangrijk onderdeel van het Aedes programma digitalisering is `datakwaliteit en standaardisatie’. Het doel hiervan is het (her)gebruik van gegevens makkelijker te maken en zo administratieve lasten te verminderen, kwaliteit van dienstverlening te verbeteren en digitale transformatie makkelijker te maken. Voordat Michiel in de corporatiewereld aan de slag ging werkte hij lang op verschillende universiteiten op het gebied van kunstmatige intelligentie en informatica.

Tijdsindeling programma

Alle Online Live Regiobijeenkomsten:
Zuid West donderdagavond 23 april 19.00 - 21.00 uur
Zuid Oost vrijdagochtend 8 mei 10.00 - 12.00 uur
Midden West donderdagavond 14 mei 19.00 - 21.00 uur
Noord West vrijdagochtend 29 mei 10.00 - 12.00 uur
Midden Oost donderdagavond 11 juni 19.00 - 21.00 uur
Noord Oost vrijdagochtend 26 juni 10.00 - 12.00 uur
Terug naar overzicht

Veel gezocht