VTW ledenbijeenkomst Fiscale beheersing en horizontaal fiscaal toezicht en vragen btw-positie commissarissen

02-07-2021 10:00 - 11:30
Zoom
tot
Reinder Wiersma, Mark van der Wielen en Gerwin Volkerink
0
1
€ 50
Naar leden login voor inschrijven

Omschrijving bijeenkomst

Er is aansluitend gelegenheid vragen te stellen over de btw-positie van commissarissen.

Deze bijeenkomst gaat over de toekomstige fiscale beheersing en het doorontwikkeld horizontaal toezicht voor Woningcorporaties. Deze bijeenkomst is een vervolg op de bijeenkomst over fiscaliteiten en corporaties van 26 maart jl.

Aansluitend hieraan is (vanaf ongeveer 11.30 uur) de gelegenheid om vragen te stellen over het op 6 mei 2021 gepubliceerde besluit van de Staatssecretaris van Financiën (nr. 2021-9403) dat de btw-positie van commissarissen verduidelijkt.

Fiscaliteit en verdieping
In deze bijeenkomst zullen specialisten van Deloitte (onder andere Reinder Wiersma, Mark van der Wielen en Gerwin Volkerink) een presentatie verzorgen over het nieuwe controlebeleid van de Belastingdienst. Tevens worden hierbij de vereisten van een fiscale beheersing binnen een woningcorporaties nader toegelicht.
Momenteel is Deloitte nog in overleg met de Belastingdienst of zij ook een deel van de presentatie kunnen verzorgen. Het belooft wederom een interessante bijeenkomst te worden over een zeer relevant onderwerp als toezichthouder van een woningcorporatie.

Besluit Staatssecretaris van Financiën
Door dit besluit [https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2021-22627.html] worden corporatiecommissarissen vanaf 13 juni 2019 voor hun toezichthoudende activiteiten (als regel) niet meer aangemerkt als btw-ondernemer en mogen ze vanaf 7 mei 2021 geen btw meer in rekening brengen. Zie ook het nieuwsbericht op de website van de VTW [https://www.vtw.nl/nieuws/staatssecretaris-verduidelijkt-btw-positie-commissarissen].

Tijdsindeling programma

• Welkom door Albert Kerssies
• Presentatie Deloitte – Doorontwikkeld Horizontaal Toezicht
• Gevolgen aangescherpt controle beleid, afwegingskader
• Vereisten van fiscale beheersing binnen een woningcorporatie
• Besluit Staatssecretaris van Financiën (11.30 uur)
• Afsluiting
Terug naar overzicht

Veel gezocht