Verslag Algemene Ledenvergadering 28 juni 2016

De laatste Algemene Ledenvergadering (ALV) die werd geleid door Heino van Essen als voorzitter van de VTW, zo gaat deze van 28 juni 2016 de boeken in. Op de agenda stond onder meer het jaarverslag 2015 en de jaarrekening, wijzigingen in de statuten en het huishoudelijk reglement en de Commissie Governancecode Woningcorporaties. Twee benoemingen stonden centraal: de benoeming van een nieuwe voorzitter van het bestuur én een nieuwe voorzitter van de Commissie van Aanbeveling en Beroep.

Het jaarverslag en de jaarrekening 2015 (hier online te vinden) werden door de leden unaniem vastgesteld. Mede door het instellen van een gezamenlijke Commissie Governancecode Woningcorporaties (van de VTW en Aedes samen) dienen de statuten en het huishoudelijk reglement aangepast te worden. [Noot: het Aedes congres besluit in november over de Commissie Governancecode Woningcorporaties, de 1e positieve stemming was niet voldoende wegens ontbreken van het quorum]
Een amendement op de statuten van het lid Arie de Jong om, naast de voordracht door de Commissie van Aanbeveling en Beroep,  leden zich met voldoende steun van andere leden zich verkiesbaar te laten stellen voor een bestuursfunctie, werd verworpen.

Benoeming voorzitter Commissie van Aanbeveling en Beroep
In verband met het aftreden van Ben van Dijk vanwege het einde van zijn commissariaat in de corporatiesector en het aflopen van de termijn van voorzitter Martje Kieft, heeft de commissie van Aanbeveling en Beroep gezocht naar een nieuwe voorzitter. Deze is gevonden in de persoon van Lucelle van Hövell. Zij is door de ALV bij acclamatie benoemd tot voorzitter van de Commissie van Aanbeveling en Beroep.

 

Benoeming voorzitter bestuur VTW
Na 8 jaar zijn de bestuurstermijnen van voorzitter Heino van Essen afgelopen. De VTW moest dus op zoek naar een nieuwe voorzitter. Namens de commissie van Aanbeveling en Beroep gaf Martje Kieft een uitgebreide toelichting op het werving en selectieproces voor de vacature van voorzitter. Zij gaf aan dat Guido van Woerkom de meest geschikte kandidaat was en zijn kennis en ervaring het beste aansluit op de profielschets. De heer Van Woerkom heeft daarop een mondelinge toelichting gegeven op zijn kandidatuur. (zie ook een uitgebreidere motivatie dit interview) De ledenvergadering heeft vervolgens Guido van Woerkom met overgrote meerderheid benoemd tot voorzitter van de VTW.

Heino van Essen sprak tot slot nog een kort dankwoord uit aan de leden voor de jarenlange samenwerking.

Van Essen Van Woerkom


Terug