Introductie masterclass

De VTW biedt een tweedaagse introductie masterclass 'De nieuwe commissaris'. Deze masterclass heeft als doel commissarissen die nieuw zijn in de wereld van woningcorporaties en/of in het vak van commissaris, van de nodige basiskennis en inzichten te voorzien om hun functie snel en krachtig te kunnen invullen. Tevens is er veel gelegenheid om met commissarissen van andere corporaties ervaringen uit te wisselen.

Drie onderwerpen staan centraal:

  • de wereld van woningcorporaties
  • financiën bij woningcorporaties
  • corporate governance en de rol van de commissaris in de praktijk

Zelf een introductieprogramma samenstellen

Nieuwe commissarissen kunnen ook zelf een ‘tailor made’ introductieprogramma samenstellen uit de masterclasses die via open inschrijving worden aangeboden. Hierbij worden de volgende masterclasses als minimum vereiste voorgesteld:

  • 'De wereld van de woningcorporatie', voor nieuwe commissarissen die de volkshuisvestingssector niet (goed) kennen.
  • 'Corporate governance en de rol van de RvC', voor nieuwe commissarissen die geen of weinig ervaring hebben met de functie van toezichthouder.
  • 'Basiskennis voor toezicht op financiën', voor commissarissen die weinig of geen ervaring hebben met financiën en/of die de volkshuisvestingssector met zijn specifieke financiële regels en mechanismen niet kennen.

Alle door de VTW aangeboden masterclasses komen in aanmerking voor PE-punten. Een actueel overzicht van alle masterclasses vindt u op VTW Academie

Aanmelden

Leden kunnen zich online aanmelden voor masterclasses. Ga hiervoor naar VTW Academie en klik op Direct aanmelden bovenaan. Selecteer de masterclass van uw keuze en klik op ‘Aanmelden'. Log vervolgens in met de inloggegevens van uw VTW-account.

Tags

Toezicht op duurzaamheid
Toezicht met passie