Agenda Monitoringcommissie Governance Code Woningcorporaties aangescherpt

11-03-2010 07:05

De Monitoringcommissie Governancecode Woningcorporaties gaat de komende anderhalf jaar een aantal onderwerpen versneld onderzoeken. Aedes en de VTW hebben de commissie gevraagd om tussentijds een advies uit te brengen over de mogelijke aanscherping van de code.

De Monitoringcommissie Governancecode Woningcorporaties onderzoekt in opdracht van Aedes en de VTW de toepassing, werkbaarheid en actualiteit van de Governancecode Woningcorporaties. Afgelopen maandag 8 maart 2010 preseenteerde de commissie, onder voorzitterschap van prof. Goos Minderman, haar tussenrapportage aan de opdrachtgeves. Bij die gelegenheid is tevens de agenda van de commissie voor de komende anderhalf jaar besproken.

De commissie zal een aantal onderwerpen versneld onderzoeken. Het gaat om de onderwerpen integriteit/risicomanagement, diversiteit van raden van commissarissen, toezicht op verbindingen en allianties en het uitgangspunt ‘pas toe of leg uit’. In september 2010 zal de commissie met concrete aanbevelingen komen over deze en andere onderwerpen op basis van uitgevoerde onderzoeken. Dit leidt mogelijk tot het actualiseren van de Governancecode Woningcorporaties eind 2010. 

Downloads:


Veel gezocht