De meest transparante woningcorporatie

04-03-2010 07:00

Beoordelingskader Het Glazen Huis 2010 beschikbaar
Het beoordelingskader voor Het Glazen Huis 2010 is beschikbaar. De prijs voor de meest transparante woningcorporatie wordt dit najaar voor de vijfde keer uitgereikt. Vorig jaar stuurden meer dan 150 corporaties hun jaarverslag hiervoor in. Corporaties kunnen bij het opstellen van het jaarverslag van 2009 nu alvast rekening houden met de criteria die door Het Glazen Huis worden gebruikt bij de beoordeling van de jaarverslagen. Begin juni worden corporaties persoonlijk uitgenodigd om deel te nemen aan de competitie. Het beoordelingskader 2010 kunt u hier downloaden.

Duurzaamheid
Naast de jaarlijkse prijs voor de meest transparante woningcorporatie is er ook dit jaar weer een themaprijs. Het thema is: Verantwoorden over duurzaamheid. De jury zal de themaprijs uitreiken aan die corporatie die zich in haar verslag het beste verantwoordt over het gevoerde beleid en de behaalde resultaten op het terrein van duurzaamheid, met als deelterreinen duurzaam bouwen en duurzaam wonen. Met dit thema willen het Glazen Huis en de SEV het belang van een goede verantwoording over dit - ook voor woningcorporaties - steeds belangrijker wordende thema benadrukken.

Het Glazen Huis is oorspronkelijk een initiatief van de SEV en PricewaterhouseCoopers en wordt ondersteund door de Vereniging van Toezichthouders Woningcorporaties, de Nederlandse Woonbond en Aedes. Voor meer informatie over deelname kunt u kijken op www.glazenhuisprijs.nl.


Veel gezocht