Handboek integriteitsbeleid uitgereikt aan Inspecteur-Generaal VROM

16-09-2010 10:55

Tijdens de VTW-dag hebben Margriet Drijver (lid bestuur Aedes) en Heino van Essen (voorzitter VTW) het eerste exemplaar van de publicatie 'Tussen regels en gedrag; Een handboek integriteitsbeleid voor woningcorporaties' uitgereikt aan de heer dr. ir. H. (Harry) Paul, Inspecteur-Generaal van het ministerie van VROM. Het handboek is een gezamenlijk initiatief van VTW en Aedes en wordt aangeboden aan raden van commissarissen en besturen van woningcorporaties om integer gedrag binnen de corporaties te bevorderen.

Paul, zelf ook toezichthouder in de zorg en in het onderwijs, was blij met het handboek. Hij stelde, mede naar aanleiding van het VTW-Lagerhuisdebat, dat het niet mogelijk is om gedrag in codes en structuren te vangen. "Wel zijn regels en richtlijnen nodig en is het belangrijk dat we met elkaar in gesprek zijn'', aldus Paul.

Het handboek besteld worden bij het VTW-bureau, onder vermelding van de titel en het aantal gewenste exemplaren. De kosten bedragen EUR 15 voor leden en EUR 30 voor niet leden. Leden van VTW en Aedes ontvangen automatisch een gratis exemplaar van het handboek.


Veel gezocht