‘Het is goed om elkaar scherp te houden’ - tweegesprek Albert Kerssies en Ton Hugens over relatie intern en extern toezicht voor Aedes Magazine

15-09-2022 16:58

Albert Kerssies nam in juni na ruim 14 jaar afscheid als directeur van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW). Ton Hugens is sinds september 2021 directeur van de Autoriteit woningcorporaties. Dit voorjaar hadden zij een tweegesprek over de relatie intern - extern toezicht voor de VTW Special die eind september verschijnt ter gelegenheid van het VTW Ledencongres. Dit artikel in Aedes Magazine is tevens een voorproefje van de VTW Special. 

‘Het zijn pittige tijden voor corporaties’, zegt Albert Kerssies (AK) bij de start van het gesprek. De verwachtingen van de samenleving zijn heel hoog, zeker nu het geld van de verhuurderheffing beschikbaar komt. Corporaties kunnen meer investeren, maar ze kunnen het geld maar 1 keer uitgeven. Scherpe keuzes blijven nodig.

Aw-directeur Ton Hugens (TH) maakt zich zorgen over de bouwsnelheid. ‘Corporaties hebben minder grondpositie dan voorheen, de spanning op de arbeidsmarkt in de bouwwereld en de afgenomen expertise bij zowel gemeente als corporaties dragen bij aan deze zorg.’

Lees het hele interview in de online versie van Aedes Magazine.

Bekijk hieronder de "sneak preview" van de VTW Special 2022, de jubileumeditie ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de VTW. Leden en relaties krijgen de VTW Special 'Toekomst van het toezicht' eind september toegestuurd. Het ledencongres van 7 oktober 2022 staat ook in het teken van de Toekomst van het toezicht. U kunt zich nog aanmelden, maar wees er snel bij: de deelsessies lopen vol! 


Terug naar overzicht

Veel gezocht