NIEUW: online leeromgeving met e-kenniscolleges

02-03-2018 10:45

Ontwikkelingen op het gebied van een digitale leeromgeving staan zeker niet stil. De VTW Academie heeft een online leeromgeving ontwikkeld met onder meer e-kenniscolleges. De combinatie van masterclasses en de nieuw ontwikkelde online leeromgeving biedt u een optimale leercontext, waar ruimte wordt geboden om met vertrouwen zelf op zoek te gaan naar antwoorden op vragen en waar reflectie gericht is op ontwikkeling. De online leeromgeving biedt u de mogelijkheid zich goed voor te bereiden op de masterclass, zodat het maximale uit deze dag kan worden gehaald.

VTW Academie start leergang aankomende commissarissen
VTW Academie start in 2018 met de zesde leergang voor aankomende commissarissen bij woningcorporaties. De leergang die één jaar duurt bestaat uit een aantal masterclasses en een traineeship (stage) bij een RvC. De leergang richt zich op de 'aankomende' commissaris. Concreet gaat het om personen die geen of zeer beperkte toezichtervaring hebben (tussen de 35 en 50 jaar). De leergang wil zo voor potentiële nieuwe commissarissen de kans op toegang tot een commissariaat (selectie door de RvC en fit-en-proper test van de Autoriteit wooncorporaties) vergroten en bijdragen aan hoogwaardige diversiteit in RvC's en daarmee het versterken van het intern toezicht. 

Kent u in uw netwerk mensen die hierin interesse zouden kunnen hebben, laat het de VTW Academie weten!

Kleine greep uit het aanbod van de VTW Academie
De masterclasses richten zich naast kennisoverdracht op de houding,- en gedragsaspecten die voor het uitoefenen van het vak van commissaris essentieel zijn. Voorbeelden van opleidingen met deze ingrediënten zijn:

  • Effectieve communicatie in de boardroom. Centraal hierin staan onder meer constructieve communicatietechnieken, omgaan met inhoud en emotie en effectief argumenteren.
  • De RvC, de accountant en de auditcommissie. Specifiek voor commissarissen die hun kennis willen verdiepen van de zich ontwikkelende taken van de accountant en de wet en de wet- en regelgeving waarop die gebaseerd zijn.
  • Huurdersbelang en betrokken huurders, voor meer inzicht in huurdersparticipatie en meer duidelijkheid over eigen rol als commissaris t.a.v. huurders.
  • Stakeholdersmanagement, de nieuwe relatie met gemeente en huurder en de rol van de RvC. De steeds groter wordende rol van huurders, diverse rollen van bestuur en commissaris en de verschillende ervaringen van de Woonbond over eigentijdse benaderingen komen onder meer aan bod.

Wilt u meer informatie over de masterclasses en over deelname? Bezoek eens de website: www.vtw-academie.nl. Bij vragen kunt u contact opnemen met de VTW Academie via 0570 76 00 06 of vtw@academievoortoezichthouders.nl.


Terug naar overzicht

Tags

VTW Publicaties
Toezicht met Passie