Onderzoek PwC: governance verantwoording en financiële sturing moeten beter

05-03-2010 07:00

Governance verantwoording 
Pricewaterhouse Coopers (PwC) heeft in 2009 onderzoek gedaan naar de governance verantwoording op basis van de jaarverslagen en de websites over 2007 van twaalf corporaties (de grootste corporatie in elke provincie). Met betrekking tot de te publiceren onderwerpen op de website is over 2007 een score van 29 procent gerealiseerd. De verantwoording in het jaarverslag over 2007 gaf een score van 67 procent.

Het onderzoek over 2008 onder de 25 grootste corporaties in Nederland geeft een score van  43 procent aangaande publicatieplicht op de website en een score van 69 procent betreffende de verantwoording in het jaarverslag.

Lees hier het complete onderzoek.

Financiële sturing
Ook heeft PwC onderzocht of woningcorporaties daadwerkelijk sturen op kasstromen, kengetallen en rendementseisen. Op basis van openbare informatie zoals jaarrekening, jaarverslagen en aanpalende informatie is gekeken of corporaties over 2008 transparant zijn over het beleid dat zij hanteren om de financiële continuïteit te waarborgen en of zij verantwoording afleggen over de realisatie van het beleid. Tevens is op basis van enkele kengetallen vanuit het door PwC ontwikkelde financieel sturingsmodel een performance ranking gemaakt. 

Lees hier het complete onderzoek.


Veel gezocht