Toezichthouders woningcorporaties stellen eigen honoreringscode vast

11-06-2010 12:25

De Algemene Vergadering van de VTW heeft ingestemd met het advies voor een nieuwe honoreringscode voor commissarissen in woningcorporaties (download), opgesteld door een commissie onder leiding van Rien Meijerink. Onder de voorwaarde dat het in de code mogelijk wordt een extra vergoeding te verstrekken aan leden die wegens commissiewerk een structureel hogere werkbelasting hebben dan andere leden van de Raad van Commissarissen. Het bestuur kreeg hierbij van de leden mandaat om aan dit amendement de juiste invulling te geven. De uitwerking van het amendement zal eind juni aan leden worden gecommuniceerd. Leden ontvangen hierna zo spoedig mogelijk een boekje van de definitieve honoreringscode waarin het amendement is verwerkt.

De honoreringscode commissarissen geldt vanaf 1 juli 2010. Uitgangspunt bij het bepalen van de honorering is een passende balans tussen enerzijds factoren die de zwaarte van de functie bepalen en anderzijds aandacht voor de samenleving die terughoudendheid bij het honoreren vraagt.

Afwijking van de code is in principe niet mogelijk, alleen met goedkeuring van de nog in te stellen ‘Toetsingscommissie Honorering Commissarissen Woningcorporaties’ en bij hoge uitzondering.

 


Veel gezocht