Werving voor Leergang Aankomend Commissarissen Woningcorporaties 2011 van start

17-09-2010 11:56

PERSBERICHT

Utrecht, 17 september 2010 – De Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) organiseert samen met zes werving- en selectiebureaus voor de tweede keer de Leergang Aankomend Commissarissen Woningcorporaties. De leergang, die in januari 2011 van start gaat, voorziet potentiële commissarissen bij woningcorporaties van aanvullende bagage om in deze functie goed te kunnen functioneren.

De leergang voor aankomend commissarissen duurt een jaar en bestaat uit zes workshops en een stage bij de Raad van Commissarissen van een woningcorporatie. Samen met een zestal search bureaus – Atrivé, Colourful People, Ebbinge, ERLY – the consulting company, Nationaal Register Commissarissen Toezichthouders en Public Spirit – faciliteert de VTW het vinden van stageplaatsen. De search bureaus zijn daarnaast verantwoordelijk voor de selectie van kandidaten. De selectie vindt plaats op basis van vooraf vastgestelde criteria.

Diversiteit
Hildegard Pelzer, directeur van Governance Support en programmamanager van de leergang: “Diversiteit van percepties, temperament en achtergronden is nodig om de juiste dynamiek in de Raad van Commissarissen te behouden en de kwaliteit van de oordeelsvorming te verhogen. Het helpt als het aandeel van commissarissen dat wat jonger is, vrouw is en een andere etnische achtergrond heeft, groeit. De basisvoorwaarde is en blijft echter dat elke commissaris over de nodige kwaliteiten en vaardigheden beschikt om die functie optimaal te kunnen vervullen en als toezichthouder te kunnen functioneren.”  Deelnemers aan de leergang kunnen uit het bedrijfsleven, bij de overheid en bij maatschappelijke ondernemingen komen en een enkeling kan actief zijn in de volkshuisvesting.

Theorie en praktijk
Albert Kerssies, directeur VTW: “De leergang behandelt de verschillende rollen die commissarissen vervullen, namelijk toezichthouder, klankbord en werkgever. Naast algemene thema’s wordt ingegaan op de specifieke vraagstukken die het toezicht bij een corporatie met zich meebrengen.”

Mogelijke kandidaten kunnen hier nadere informatie (download) raadplegen. Geïnteresseerde corporaties en potentiële deelnemers kunnen hun belangstelling  voor de Leergang Aankomend Commissarissen Woningcorporaties 2011 kenbaar maken door te mailen naar het VTW-bureau of te bellen met 030 - 25 25 785. Geïnteresseerden kunnen zich ook melden bij de contactpersonen van de adviesbureaus.


Veel gezocht