VTW conferentie: Toezicht op IT & Innovatie met IT 28 maart 2014

Op vrijdag 28 maart 2014 organiseert de VTW samen met INSEIT (Instituut voor Supervisie op Enterprise IT & Innovatie, www.inseit.nl) de conferentie “Toezicht op IT & Innovatie met IT".

Informatie (en Communicatie) Technologie (IT) is de afgelopen decennia doorgedrongen tot in de ‘haarvaten’ van ondernemingen. De rol van IT is gegroeid van een ‘ondersteunende tool’ naar een ’strategisch wapen’. Door strategische inzet van IT en innovatie met IT kunnen ondernemingen zich onderscheiden en hun marktpositie versterken.

De conferentie draait om twee vragen:

â–ª Wat zijn de voor het interne toezicht relevante aspecten van IT & Innovatie?

â–ª Is een versterkte rol van het toezicht op IT wenselijk? En zo ja, hoe kan dat het beste worden gerealiseerd?

Waarom IT voor corporaties?
Ook maatschappelijke ondernemingen zoals woningcorporaties zullen de strategische waarde van IT en innovatie met IT moeten erkennen. Op dit moment lijkt dit nog onvoldoende te gebeuren.

Een gemiste kans, juist nu corporaties in deze financieel lastige tijden betere prestaties moeten leveren. Corporaties moeten efficiënter gaan werken, gerichter op de klant (de huurders) en een beter beheer. Ook leiden economische en politieke ontwikkelingen tot verschuivingen in de rol- en verantwoordelijkheidsverdeling tussen burgers, overheden en corporaties. Ook IT speelt een rol bij deze veranderingen.

Sectorbrede verbetering van bedrijfsprocessen
Omdat veel bedrijfsprocessen bij corporaties identiek zijn, kan er gewerkt worden met sectorale benchmarks en prestatie-indicatoren. Hiervoor is een sterk sectoraal informatiemanagement nodig.

IT bij corporaties en uw rol als commissaris?
Bent u als toezichthouder voldoende toegerust om op het gebied van IT uw rol goed uit te kunnen oefenen? Bent u voldoende op de hoogte van het gebruik van IT als onderdeel van de strategie van uw corporatie? Kunt u (grote) IT investeringen beoordelen, en de risico’s daarbij beoordelen?

Op vrijdag 28 maart 2014 komen deze vragen aan bod op de conferentie “Toezicht op IT & Innovatie met IT". Hiervoor bent u van harte uitgenodigd, vooral als voorzitter van de RvC of als commissaris die IT in hun portefeuille heeft of wil nemen.

Zie het bijgevoegde programma voor meer informatie.

Datum en tijd: Vrijdag 28 maart 2014 van 09.30 tot 14.00 uur. Het inhoudelijke programma is van 10.00 tot 12.50 uur.

Locatie: Beatrixgebouw (Jaarbeurs) te Utrecht.

Aanmelden: Deelname is gratis voor VTW-leden. Wilt u deelnemen dan is aanmelden verplicht. Dit kunt u online doen (via LedenLogin, ga naar Agenda 28 maart 2014. N.B. U kunt zich tot 7 dagen voor aanvang van de bijeenkomst kosteloos afmelden. Als u zich te laat afmeldt of zonder kennisgeving afwezig bent worden 'no-show' kosten (25 euro) in rekening gebracht.

 


Terug