Doen we de goede dingen? En doen we ze wel goed? - invited conference op 16 september a.s.

Op woensdag 16 september organiseren de gezamenlijke verenigingen van toezichthouders weer de jaarlijkse invited conference. Deze bijeenkomst wordt gehouden bij het Rietveldhuis (Zonnehof 8) in Amersfoort (10 minuten lopen vanaf het station). Naast het inhoudelijke thema is er ook ruim de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te leren van andere sectoren. Deelname is kosteloos. Er is per vereniging plek voor ongeveer 10-15 deelnemers. Deze bijeenkomst vindt plaats met inachtneming van de RIVM-richtlijnen vanwege COVID-19 / coronavirus.

Om alle VTW-leden die belangstelling hebben de mogelijkheid te geven om zich aan te melden voor deze bijeenkomst, kunt u zich aanmelden via bureau@vtw.nl (tot uiterlijk 4 september). BIj 15 aanmeldingen vanuit de VTW wordt de aanmelding gesloten. 

Lange termijn waardecreatie vereist meer aandacht voor niet-financiële risico’s
In verschillende governancecodes (waaronder de Governancecode Woningcorporaties) wordt van bestuurders en toezichthouders verwacht dat zij een visie en strategie ontwikkelen voor lange termijn waardecreatie. Een sterk bewustzijn van de maatschappelijke context waarin zij opereren en het besef van mogelijke schade als gevolg van het niet erkennen van de wensen van de samenleving is daarom van het grootste belang. Dat vraagt een adequaat systeem voor de beheersing van zowel financiële als niet-financiële risico’s. 

In deze bijeenkomst wordt ingegaan op hoe deze lange termijn waardecreatie vormgegeven kan worden.

PROGRAMMA
13.00  Ontvangst
13.30  Inleiding door Marleen Janssen Groesbeek
14.30  Workshop hoe kan je als toezichthouder meer inzicht ontwikkelen voor niet-financiële risico’
15.15  Pauze
15.30  Plenaire discussie naar aanleiding van de uitkomsten van de workshop
16.00  Afsluiting en netwerkborrel

SPREKER
Marleen Janssen Groesbeek is lector Sustainable Finance and Accounting aan Avans Hogeschool. In haar lectorale rede ‘Van passieve stakeholder naar activistische vennoot’ benadrukte zij dat als we beter gedrag van financiële instellingen en bedrijven willen, dat we daarvoor zelf in actie moeten komen: niet afwachten maar zelf organisaties aanspreken op hun maatschappelijke bijdrage in de vorm van lange termijn waardecreatie. Marleen is lid van het Groene Brein, het Sustainable Finance Lab (SFL) en het Sustainable Pension Investment Lab (SPIL) en is columnist bij het duurzame tijdschrift P+. Zij heeft verschillende nevenfuncties. Naast haar bestuurslidmaatschap bij CE Delft, is ze lid van de Raad van Advies van de ASN BANK, lid van de Adviesraad Verantwoord Beleggen van PGGM en voorzitter van het bestuur van Fossiel Vrij Nederland.


Terug