Naar verantwoorde rebellie: onderzoekspaper

Hoe kunnen belemmeringen die ondernemers ervaren in de governance van nieuwe zelfstandige woonvormen met zorgvoorzieningen worden weggenomen, in het bijzonder op het gebied van het organiseren van inspraak en het omgaan met regelgeving? 'Verantwoorde rebellie' is hierbij het uitgangspunt. De VTW en de NVTZ leveren een bijdrage aan dit project en het bijbehorende onderzoek.

Het SIAA-RAAK project ‘Naar verantwoorde rebellie: Governance en inspraak bij collectieve woonvormen voor ouderen’ wordt gedragen door De Haagse Hogeschool, VTW, NVTZ, Marjo Visser Advies en Interimmanagement, Erasmus Universiteit Rotterdam (Centrum voor Zorgbestuur), CareBnB en de Hogeschool Rotterdam. Verantwoorde rebellie is: ruimte voor ondernemende partijen om het binnen de geldende wet- en regelgeving weloverwogen anders te doen, onder de voorwaarde van het leveren van kwalitatief goede woonruimte waar welzijnsdiensten en zorg mogelijk zijn, met aandacht voor empowerment en zelfstandigheid. Het project loopt tot en met april 2021. (Tussentijdse) resultaten zijn beschikbaar via de projectwebsite: www.verantwoorderebellie.nl

De onderzoekers hebben een (Engelstalige) paper gepubliceerd over werkpakket 1 (regels, regelruimte en besluitvorming). Dit artikel kunt u hier lezen. Later dit jaar en begin volgend jaar worden door de VTW en NVTZ in samenwerking met de andere partners twee masterclasses georganiseerd.


Terug