VTW Academie: Masterclass rondom volkshuisvestelijke dilemma’s

Op woensdag 9 december vindt de ééndaagse masterclass ‘Beschikbaarheid en betaalbaarheid van huurwoningen’ plaats. Hoe toegankelijk is onze huidige en toekomstige woningmarkt eigenlijk voor diverse huishoudensgroepen? Tijdens deze dag spreekt Peter Boelhouwer, hoogleraar Huisvestingssystemen aan de TU Delft, graag met u over de interactie tussen de woningmarkt en het volkshuisvestingbeleid. 

Twee kernbegrippen uit de volkshuisvesting, die samen de toegankelijkheid van de woningmarkt bepalen, staan deze dag centraal: de beschikbaarheid van voldoende woningen en de betaalbaarheid. Hoe krijgen we inzicht in de beschikbaarheid van woningen? Hoe stellen we betaalbaarheid op objectieve wijze vast en hoe kunnen we deze koppelen aan de positie van diverse doelgroepen op de woningmarkt? Vervolgens passeert het beleidsinstrumentarium, dat woningcorporaties ter beschikking staat om de betaalbaarheid daadwerkelijk te beïnvloeden, de revue.

Wilt u meer weten over deze masterclass, of wilt u zich aanmelden, ga dan naar de website van de VTW Academie of neem contact op via vtw@academievoortoezichthouders.nl of 0570-760006.


Terug