Handreiking Toezicht op fiscaliteit geactualiseerd

In opdracht van de VTW is de handreiking Fiscaliteit geactualiseerd door Deloitte. Gezien de toenemende snelheid waarin fiscale veranderingen elkaar opvolgen, de ontwikkelingen in de corporatiesector en in de wereld waarin corporaties opereren, zal de VTW deze handreiking jaarlijks actualiseren. Relevante wijzigingen zijn bijvoorbeeld het (per 2023) vervallen van de verhuurderheffing, de verruiming van de vrijstelling overdrachtsbelasting in geval van taakoverdracht tussen ­woningcorporaties en de invoering van een vrijstelling overdrachtsbelasting bij terugkoop van woningen die eerder onder voorwaarden verkocht zijn.

Voor onze leden is het van belang inzicht te hebben in de ­diverse belastingsoorten, de verwerking in de jaarrekening, de mate waarin de corporatie grip op deze uitgaande kasstroom heeft en wat de rol als toezicht­houder is ten aanzien van de fiscaliteit bij woningcorporaties.

De geactualiseerde handreiking Toezicht op Fiscaliteit kunt u hier vinden op onze website: https://www.vtw.nl/publicaties/handreiking/toezicht-op-fiscaliteit/


Terug