Peter Fransman benoemd als lid financiële commissie VTW

Op de ALV van 20 juni jl. is Peter Fransman benoemd als lid van de financiële commissie. Hieronder stelt Peter zich graag aan u voor.

Ik ben Peter Fransman. Ik ben getrouwd en heb twee dochters van 9 en 12 jaar. We wonen in Rotterdam.

Van oorsprong ben ik bedrijfskundig econoom en registeraccountant. Bij mijn overstap van PwC naar DAS Rechtsbijstand ben ik daar CFO geworden. Na jaren bij commerciële organisaties te hebben gewerkt ben ik de loop van de tijd CFO geworden bij (semi-)publieke organisaties zoals Evides Waterbedrijf en het Openbaar Ministerie.

Als CFO heb ik te maken gehad met diverse RvC’s. Vanuit mijn functies heb ik ook de kans gekregen om commissaris te worden. Ik merkte dat ik het zeer inspirerend vond om zelf commissaris te zijn. Met name het kunnen meedenken over de strategie en het kunnen inbrengen van mijn kennis en ervaring om bij te dragen aan het professionaliseren van organisaties. Mijn eerste commissariaat in de woningcorporatie sector was bij de Leeuw van Putten en daarna bij Vestia (nu Hef Wonen). Als zoon van een moeder die woonde in een sociale huurwoning die is verkocht aan een belegger, weet hoe belangrijk onze sector is voor de mensen. Daarbij kan ik ook mijn ervaring uit de utility sector inbrengen; een sector die op veel punten vergelijkbaar is met die van de woningcorporaties.

Ik vind dat het VTW goed werk doet voor toezichthouders als mijzelf in de woningcorporatie sector. Daarbij vind ik het mooi dat het VTW een actieve bijdrage heeft geleverd bij de oplossing van de problematiek bij Vestia. Organisaties als het VTW kunnen naar mijn idee alleen goed functioneren wanneer de leden meehelpen. Daarom wil ik graag bijdragen door lid te worden van de financiële commissie van de VTW.

Peter Fransman


Terug