Aanpassingswet WNT

De VTW maakt zich zorgen over de gevolgen van de Aanpassingswet WNT die minister Plasterk onlangs naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. In dit wetsvoorstel staan een aantal technische wijzigingen, die grote gevolgen kunnen hebben voor de interne toezichthouders.

BezoldigingsdefinItie
In het wetsvoorstel wordt een nieuwe bezoldigingsdefinitie gehanteerd voor o.a. commissarissen. Dit houdt in dat alle vergoedingen van onkosten door de corporatie volgens de WNT voortaan als bezoldiging wordt gezien. Dit gaat niet alleen om reiskosten, maar ook de beroepskosten, waaronder educatie en contributie aan de VTW.

Ledenmail met aantal korte vragen 
Om inzichtelijk te maken wat de precieze negatieve gevolgen zijn van dit wetsvoorstel, wil de VTW u graag een aantal korte vragen stellen . De verzamelde reacties uit de praktijk wil de VTW – uiteraard geanonimiseerd – gebruiken om de bezoldigingsdefinitie voor commissarissen te wijzigen, zodat u als toezichthouder uw onkosten niet van uw vergoeding hoeft te betalen. U krijgt deze week een ledenmail met de vragen toegezonden. Zou u zo vriendelijk willen zijn hieraan mee te werken?


Terug