Vijfde leergang aankomend commissarissen succesvol afgerond

Met de laatste bijeenkomst is in juni 2017 de 5e VTW leergang voor aankomende commissarissen succesvol afgesloten. De leergang richt zich op de “nieuwe” commissaris: personen tussen 35-50 met weinig of geen toezichtervaring, maar wel veel potentie, die kunnen bijdragen aan hoogwaardige diversiteit in de RvC.

Programmamanager Hildegard Pelzer, voorzitter Guido van Woerkom en de deelnemers aan de vijfde leergang

De samenstelling van de groep deelnemers aan de leergang is zorgvuldig samengesteld: een goede mix van mannen en vrouwen, mensen met een verschillende culturele en professionele achtergrond.

Verbetering kwaliteit intern toezicht
‘De VTW is in 2012 met de “leergang voor aankomende commissarissen” gestart om het intern toezicht bij corporaties verder te versterken,’ aldus directeur Albert Kerssies. ‘De deelnemers volgen zeven masterclasses van twee dagdelen en volgen een traineeship of stage bij de RvC van een woningcorporatie. Het is een leuk, leerzaam en intensief traject.’

Drie searchbureaus: Holland Consulting Group, Rieken & Oomen en VanderKruis zijn deze leergang partner geweest van de VTW leergang. De VTW dankt hen hartelijk voor hun inzet en de prettige samenwerking.


Terug