Gezamenlijk beoordelingskader Aw en WSW

06-04-2022 12:19

Een belangrijk onderdeel van het verticaal toezicht op corporaties is één gezamenlijk beoordelingskader op de terreinen waarop Aw en WSW beiden werkzaam zijn. Daartoe behoort afstemming tussen beide organisaties over de wijze waarop effectieve maatregelen en interventies geïmplementeerd worden. Dat schrijft de Aw in een nieuwsbericht over het nieuwe beoordelingskader.

De VTW heeft van dit beoordelingskader kennisgenomen in een toelichting op deze publicatie door inspecteurs van de Aw aan medewerkers van het VTW bureau.

De Aw heeft twee nieuwe risicogebieden toegevoegd aan het beoordelingskader: 'gedrag & cultuur' en het 'volkshuisvestelijk belang'. Dat laatste is een heel ruim begrip, want uiteraard handelt de corporatie altijd in het volkshuisvestelijk belang.
De VTW vindt dat de Aw wel rolvast moet blijven en niet en 'aan de voorkant' moet gaan meesturen met het beleid van individuele corporaties. In elk geval wil de VTW graag met de Aw in gesprek over informatievoorziening richting onze leden over wat dit beoordelingskader in de praktijk kan gaan betekenen. 

 

 


Veel gezocht