Uitnodiging symposium 19 mei over de onafhankelijke controlfunctie

Hoe komt de onafhankelijke controlfunctie binnen woningcorporaties optimaal tot haar recht? Wat vraagt dat van de persoon die de functie uitoefent, wat vraagt dat aan beleid en van de corporatie, waarop u toezicht houdt? Kom daarom naar het symposium over de onafhankelijke controlfunctie op 19 mei a.s.

Die vragen komen aan de orde in het project Van Goeden Huize, de professional en de onafhankelijke controlfunctie binnen woningcorporaties. Samen met vijftien woningcorporaties, het Zijlstra Center (Vrije Universiteit) en Hofmeier (business partner voor financiële en organisatievraagstukken) deed de Hogeschool van Amsterdam hier onderzoek naar. Veel leden van de VTW deden mee aan de enquête bij dit onderzoek.

Artikel: Een ruime jas voor onafhankelijke control
Marion Smit (Hogeschool van Amsterdam) en Wobbe van der Meulen (Hofmeier) schreven hier het artikel 'Een ruime jas voor onafhankelijke control' (pdf) over. 

Symposium
Op 19 mei a.s. wordt een symposium georganiseerd waarin resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd en we tools en handreikingen aan de sector aanbieden. Ook een workshop die zich met name op commissarissen richt is onderdeel van het programma.

Het symposium start om 13.00 uur op de Business Campus van de Hogeschool van Amsterdam. Deelname is gratis. Meer informatie over het programma en aanmelden kan via deze link: https://vangoedenhuize.event-hva.nl/


Terug