ALV 23 november 2021: Vooruitblik naar jubileumjaar en toekomst toezicht

In de Algemene Ledenvergadering van 23 november jl. stonden onder meer de  prioriteiten in het jaarplan en uitreiking van de prijzen voor de beste toezichtvisie centraal. VTW-directeur Albert Kerssies blikte alvast vooruit naar het jubileumjaar 2022, als de vereniging zijn 20-jarig bestaan viert. 

Traditiegetrouw staan tijdens de ALV in het najaar het jaarplan en de begroting voor het komend jaar op de agenda. In 2022 staan in het jubileumjaar bijzondere activiteiten op de rol: de VTW gaat naar de leden toe om in gesprek te gaan over de toekomst van het toezicht. De basis van die gesprekken is de notitie van de VTW Denktank, onder voorzitterschap van Jacobine Geel. Zij presenteerde de notitie tijdens de themabijeenkomst, voorafgaand aan de ALV.

Lees hier het verslag van de themabijeenkomst over de VTW Denktank

Tijdens het ledencongres in het najaar van 2022 presenteert de VTW de opbrengst van die regionale bijeenkomsten.

Prioriteiten 2022
Naast de dialoog over de toekomst van het toezicht, heeft de VTW voor komend jaar ook andere prioriteiten in het jaarplan vastgelegd. Directeur Albert Kerssies gaf een korte opsomming: Opgaven en middelen, governance van lokale netwerken, digitalisering, zelfevaluatie (met praktijkvoorbeelden van leden), integriteit (samen met Aedes) en de relatie met de Aw.

Prijs beste toezichtvisie
De VTW heeft deze prijs ingesteld om de kwaliteit van de toezichtvisies te bevorderen en goede voorbeelden te delen. Studenten van Tilburg University heeft de ingestuurde toezichtvisies beoordeeld en een voorselectie gemaakt van de best scorende toezichtvisies. Een jury, bestaande uit Jaap Winter (voorziter), Kristel van Baele, Pauline Meurs en Stefan Peij, heeft deze toezichtvisies beoordeeld. In de ALV heeft Jaap Winter de prijzen voor de beste toezichtvisie uitgereikt. Zie ook het uitgebreide verslag op onze website.

Bezoldiging commissarissen
De ALV heeft verder ingestemd met de aangepaste beroepsregel bezoldiging commissarissen. Deze vervangt per 2022 de huidige beroepsregel en is voor de leden van de VTW algemeen geldig en bindend. 

Lees hier meer over nieuwe beroepsregel die in de ALV is vastgesteld.

Nieuw bestuurslid: Lydia van Oudenaren
De VTW heeft afscheid genomen van twee gewaardeerde bestuursleden die de maximale termijn van acht jaar hebben volbracht: Ellen Bal (vice-voorzitter en penningmeester) en Sigrid Helbig. De ALV stemde in met de benoeming van Lydia van Oudenaren (lid RvC Stadlander). Binnenkort stelt zij zich uitgebreider aan u voor.
Bestuurslid Bert Krikke neemt voorlopig de functie van penningmeester waar tot een opvolger van Ellen Bal is benoemd, met instemming van de ALV.


Terug